ΟΔΗΓΟΣ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ

Καμβάς. Ο καμβάς είναι ένα απλό ύφασμα ύφανσης που είναι τυπικά φτιαγμένο από βαριά βαμβακερά νήματα και σε μικρότερο βαθμό, από λινά νήματα. Ο καμβάς είναι γνωστός για την ανθεκτικότητά του, την ισχύ του και τη μεγάλη αντοχή του. Με την ανάμειξη βαμβακιού με συνθετικές ίνες, ο καμβάς μπορεί να γίνει ανθεκτικός στο νερό ή ακόμα και αδιάβροχος, κάτι που τον κάνει σπουδαίο ύφασμα εξωτερικού χώρου.

Κασμίρ. Το κασμίρ είναι ένα είδος μάλλινου υφάσματος που είναι φτιαγμένο από κατσίκες του κασμίρ και κατσίκες πασμίνα. Το κασμίρ είναι μία φυσική ίνα που είναι γνωστή για την εξαιρετικά μαλακή αίσθησή της και τη σπουδαία μόνωσή της. Οι ίνες είναι πολύ λεπτές και ντελικάτες, δίνοντας την αίσθηση μεταξένιου υφάσματος στην αφή. Το κασμίρ είναι πολύ πιο ζεστό και ελαφρύ από το μαλλί του προβάτου. Συχνά το κασμίρ αποτελεί μέρος μάλλινου μείγματος και ανακατεύεται με άλλα είδη μαλλιού, όπως το μερινό, για να δώσει πρόσθετο βάρος, καθώς οι ίνες κασμίρ είναι πολύ λεπτές.

Σενίλ. Σενίλ είναι το όνομα και του είδους νήματος και του υφάσματος που κάνει το μαλακό υλικό. Οι κόμποι είναι επίτηδες σε στοίβα όταν φτιάχνεται το νήμα, που μοιάζει με το χνουδωτό μέρος της κάμπιας. Το σενίλ είναι επίσης ένα υφασμένο ύφασμα που μπορεί να φτιαχτεί από μια ποικιλία διαφορετικών ινών, συμπεριλαμβανομένου του βαμβακιού, του μεταξιού, του μαλλιού και του ρεγιόν.

Σιφόν. Το σιφόν είναι ένα ελαφρύ, απλά υφασμένο ύφασμα με μία ελαφριά λάμψη. Το σιφόν έχει μικρές ζάρες που κάνουν το ύφασμα λίγο σκληρό στην αφή. Αυτές οι ζάρες δημιουργούνται μέσω της χρήσης κρεπ νημάτων σε s και z στρίψιμο, που είναι στριμμένα αντίθετα της φοράς του ρολογιού και προς τη φορά του ρολογιού αντίστοιχα. Τα κρεπ νήματα είναι στριμμένα πολύ πιο σφιχτά από τα κανονικά νήματα. Τα νήματα στη συνέχεια υφαίνονται σε μια απλή ύφανση, που σημαίνει ότι ένα μονό νήμα υφαδιού εναλλάσσεται πάνω και κάτω από ένα μονό νήμα στημονιού. Το καθαρό ύφασμα μπορεί να υφανθεί από μια ποικιλία ειδών υφασμάτων, συνθετικών και φυσικών, όπως μετάξι, νάιλον, ρεγιόν ή πολυεστέρας.

Βαμβάκι. Το βαμβάκι είναι μία βασική ίνα, που σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένο από διαφορετικές, σε ποικίλα μήκη ίνες. Το βαμβάκι είναι φτιαγμένο από φυσικές ίνες του φυτού βαμβακιού. Το βαμβάκι είναι κυρίως κατασκευασμένο από κυτταρίνη, ένα μονωμένο οργανικό στοιχείο που είναι ζωτικής σημασίας για τη δομή του φυτού, και είναι ένα απαλό και χνουδωτό υλικό. Ο όρος βαμβάκι αναφέρεται στο κομμάτι του φυτού του βαμβακιού που αναπτύσσεται μέσα στο μπουμπούκι, το περίβλημα για τις χνουδωτές βαμβακερές ίνες. Το βαμβάκι γνέθεται σε νήμα που στη συνέχεια υφαίνεται για να δημιουργήσει ένα μαλακό, ανθεκτικό ύφασμα που χρησιμοποιείται για καθημερινά ρούχα, όπως μπλουζάκια και είδη σπιτιού, όπως σεντόνια. Οι βαμβακερές εκτυπώσεις και τα βαμβακερά στερεά είναι και τα δύο διαθέσιμα σχέδια.

Κρεπ. Το κρεπ είναι ένα μεταξένιο, μάλλινο ή συνθετικό ύφασμα με μία ξεχωριστή τσαλακωμένη και ανώμαλη εμφάνιση. Το κρεπ είναι συνήθως ένα ύφασμα ελαφριού με μέτριου βάρους. Το ύφασμα κρεπ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ρούχων, όπως φορέματα, κοστούμια, μπλούζες, παντελόνια και άλλα. Το κρεπ είναι επίσης δημοφιλές στη διακόσμηση σπιτιού για αντικείμενα όπως κουρτίνες, καλύμματα παραθύρων και μαξιλάρια.

Δαμάσκο. Το δαμάσκο είναι ένα αναστρέψιμο ύφασμα με μοτίβο ζακάρ, που σημαίνει ότι το μοτίβο είναι υφασμένο στο ύφασμα, αντί να είναι τυπωμένο σε αυτό. Ο σχεδιασμός του υφάσματος δημιουργείται μέσω της ύφανσης, ο οποίος είναι ένας συνδυασμός δύο διαφορετικών τεχνικών ύφανσης – ο σχεδιασμός είναι υφασμένος με σατέν ύφανση, ενώ το φόντο επιτυγχάνεται μέσω μιας απλής, διαγώνιας ή σατέν ύφανσης. Τα μοτίβα δαμάσκου μπορούν να είναι είτε πολύχρωμα είτε μονόχρωμα. Το δαμάσκο μπορεί να είναι κατασκευασμένο από μια ποικιλία διαφορετικών υφασμάτων, όπως μετάξι, λινό, βαμβάκι, μαλλί ή συνθετικές ίνες, όπως το ρεγιόν. Μάθετε περισσότερα για το ύφασμα δαμάσκο εδώ.

Ζορζέτα. Η ζορζέτα είναι ένα είδος υφάσματος κρεπ που είναι συνήθως κατασκευασμένο από καθαρό μετάξι, αλλά μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από συνθετικές ίνες όπως ρεγιόν, βισκόζη και πολυεστέρα. Η κρεπ ζορζέτα είναι υφασμένη με σφιχτά στριμμένα νήματα, τα οποία δημιουργούν ένα ελαφρώς τσαλακωμένο εφέ στην επιφάνεια. Η ζορζέτα είναι καθαρή και ελαφριά και έχει ένα θαμπό, ματ φινίρισμα.. Η μεταξένια ζορζέτα είναι παρόμοια με το μεταξένιο σιφόν, που είναι επίσης ένα είδος κρεπ υφάσματος, αλλά η ζορζέτα δεν είναι τόσο καθαρή όσο το σιφόν λόγω της πιο σφιχτής ύφανσης. Τα υφάσματα ζορζέτα πωλούνται μερικές φορές σε συμπαγή χρώματα, αλλά συχνά η ζορζέτα είναι τυπωμένη και διαθέτει πολύχρωμα, λουλουδάτα σχέδια.

Καρό. Το καρό είναι ένα βαμβακερό ύφασμα ή μερικές φορές ένα μείγμα βαμβακερών υφασμάτων, φτιαγμένο με βαμμένα νήματα υφασμένα με απλή ύφανση για να σχηματίσουν ένα καρό σχέδιο. Το καρό είναι συνήθως ένα δίχρωμο μοτίβο και μερικοί δημοφιλείς συνδυασμοί είναι το κόκκινο με λευκό καρό ή το μπλε με λευκό καρό. Το μοτίβο μπορεί να διατίθεται σε διάφορα μεγέθη. Το καρό μοτίβο είναι αναστρέψιμο και φαίνεται το ίδιο και από τις δύο πλευρές. Το καρό είναι ένα δημοφιλές ύφασμα λόγω του χαμηλού κόστους και της ευκολίας παραγωγής του. Το καρό χρησιμοποιείται συχνά για πουκάμισα, φορέματα και τραπεζομάντιλα.

Ζέρσεϊ. Το ζέρσεΐ είναι ένα μαλακό ελαστικό, πλεκτό ύφασμα που κατασκευάστηκε αρχικά από μαλλί. Σήμερα, το ζέρσεϊ είναι φτιάχνεται επίσης από βαμβάκι, μίγματα από βαμβάκι και συνθετικές ίνες. Η δεξιά πλευρά του πλεκτού ζέρσεϊ υφάσματος είναι λεία με μία ελαφριά μονή ραβδωτή εξοχή, ενώ η πίσω πλευρά του ζέρσεϊ είναι στοιβαγμένη με βρόχους. Το ύφασμα είναι συνήθως ελαφριού έως μεσαίου βάρους και χρησιμοποιείται για μια ποικιλία ενδυμάτων και ειδών οικιακής χρήσης, όπως φούτερ ή σεντόνια.

Δαντέλα. Η δαντέλα είναι ένα λεπτό ύφασμα κατασκευασμένο από νήματα ή σπειρώματα, που χαρακτηρίζεται από σχέδια και μοτίβα ανοιχτής ύφανσης που δημιουργούνται μέσω μιας ποικιλίας διαφορετικών μεθόδων. Το ύφασμα της δαντέλας κατασκευάστηκε αρχικά από μετάξι και λινό, αλλά σήμερα χρησιμοποιούνται βαμβακερές κλωστές και συνθετικές ίνες. Η δαντέλα είναι ένα διακοσμητικό ύφασμα που χρησιμοποιείται για τονισμό και διακόσμηση των ειδών ένδυσης και διακόσμησης σπιτιού. Η δαντέλα παραδοσιακά θεωρείται πολυτελές κλωστοϋφαντουργικό προϊόν, καθώς χρειάζεται πολύς χρόνος και τεχνογνωσία για την κατασκευή της.

Δέρμα. Το δέρμα είναι κάθε ύφασμα που κατασκευάζεται από δέρματα ζώων, και τα διαφορετικά δέρματα προέρχονται από διαφορετικά είδη ζώων και διαφορετικές τεχνικές. Ενώ το δέρμα της αγελάδας είναι το πιο δημοφιλές δέρμα ζώου που χρησιμοποιείται για δέρμα, και αποτελεί το 65 τοις εκατό όλου του δέρματος που παράγεται, σχεδόν κάθε ζώο μπορεί να μετατραπεί σε δέρμα, από κροκόδειλους σε γουρούνια μέχρι και σαλάχια. Το δέρμα είναι ανθεκτικό, δεν ζαρώνει και μπορεί να πάρει πολλές όψεις και αισθήσεις ανάλογα το είδος του ζώου και της τεχνικής.

Λινό. Το λινό είναι εξαιρετικά ισχυρό, ελαφρύ ύφασμα φτιαγμένο από το φυτό του λιναριού. Το λινό είναι κοινό υλικό που χρησιμοποιείται για πετσέτες, τραπεζομάντιλα, πετσέτες φαγητού και σεντόνια, και ο όρος «λευκά είδη», όπως λευκά είδη κρεβατοκάμαρας, αναφέρεται σε είδη οικιακής χρήσης, παρόλο που δεν είναι πάντα κατασκευασμένα από λινό ύφασμα. Το υλικό χρησιμοποιείται επίσης για την εσωτερική στρώση σακακιών, εξ ου και το όνομα ‘lining’ (φόδρα). Είναι ένα εξαιρετικά απορροφητικό και αναπνεύσιμο ύφασμα, που το κάνει ιδανικό για καλοκαιρινά ρούχα, καθώς τα ελαφριά χαρακτηριστικά του επιτρέπουν στον αέρα να περνάει μέσα του και να ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος.

Μαλλί μερινός. Το μαλλί μερινός είναι ένα είδος μαλλιού που συλλέγεται από τα πρόβατα μερινός. Ενώ το παραδοσιακό μαλλί φημίζεται για το γεγονός ότι προκαλεί φαγούρα, το μαλλί μερινός είναι μία από τις μαλακές μορφές μαλλιού και δεν ερεθίζει το δέρμα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της μικρής διαμέτρου των λεπτών ινών μερινός, που το κάνουν πιο ευέλικτο και εύκαμπτο και επομένως και πιο μαλακό. Το μαλλί μερινός θεωρείται μία πολυτελής ίνα και χρησιμοποιείται συχνά για κάλτσες και ρούχα για εξωτερική χρήση. Το μαλλί μερινός είναι γνωστό για την ανθεκτικότητά του στις οσμές, την απορρόφηση της υγρασίας και την αναπνευσιμότητά του.

Μοντάλ. Το ύφασμα μοντάλ είναι ένα ημι-συνθετικό ύφασμα που φτιάχνεται από πολτό δέντρου οξιάς και χρησιμοποιείται κυρίως για ρούχα, όπως εσώρουχα και πιτζάμες, και αντικείμενα οικιακής χρήσης, όπως σεντόνια και πετσέτες. Το μοντάλ είναι μια μορφή ρεγιόν, άλλο ένα κλωστοϋφαντουργικό προϊόν φυτικής προέλευσης, αν και είναι λίγο πιο ανθεκτικό και ευέλικτο από το ρεγιόν. Το μοντάλ συχνά αναμιγνύεται με άλλες ίνες όπως βαμβάκι και spandex για πρόσθετη ισχύς. Το μοντάλ θεωρείται ένα πολυτελές κλωστοϋφαντουργικό προϊόν χάρη στην απαλή αίσθησή του και το υψηλό κόστος, καθώς είναι πιο ακριβό και από το βαμβάκι και τη βισκόζη. Μάθετε περισσότερα για το ύφασμα μοντάλ στον ολοκληρωμένο οδηγό μας εδώ.

Μουσελίνα. Η μουσελίνα είναι ένα χαλαρά υφασμένο βαμβακερό ύφασμα. Κατασκευάζεται με τη χρήση της τεχνικής της απλής ύφανσης, που σημαίνει ότι ένα μονό νήμα υφαδιού εναλλάσσεται πάνω και κάτω από ένα μονό νήμα στημονιού. Η μουσελίνα είναι γνωστή ως το υλικό που χρησιμοποιείται στη μόδα για τα πρωτότυπα για τη δοκιμή μοτίβων πριν κοπεί και ραφτεί το τελικό προϊόν. Η μουσελίνα είναι ιδανική για δοκιμές μοτίβων, καθώς είναι ελαφριά και λεπτή, και μπορεί έτσι να μιμηθεί την κουρτίνα, να ταιριάξει καλά και είναι εύκολο να ραφτεί.

Οργάντζα. Η οργάντζα είναι ένα ελαφρύ, καθαρό, απλά υφασμένο ύφασμα που αρχικά κατασκευάζονταν από μετάξι. Το υλικό μπορεί να φιαχτεί και από συνθετικές ίνες, κυρίως πολυεστέρα και νάιλον. Τα συνθετικά υφάσματα είναι ελαφρώς πιο ανθεκτικά, αλλά το ύφασμα είναι πολύ απαλό και επιρρεπές σε τρίψιμο και σκίσιμο. Η οργάντζα χαρακτηρίζεται επίσης από πολύ μικρές τρύπες σε όλο το ύφασμα, που είναι τα κενά μεταξύ του στημονιού και του υφαδιού στο μοτίβο της απλής ύφανσης. Η ποιότητα της οργάντζα καθορίζεται από τον αριθμό αυτών των τρυπών ανά ίντσα – οι περισσότερες τρύπες υποδεικνύουν οργάντζα καλύτερης ποιότητας. Η οργάντζα είναι εξαιρετικά δημοφιλής για νυφικά και βραδινά ρούχα, καθώς είναι λαμπερή και ημιδιαφανής και δημιουργεί ωραίες σιλουέτες.

Πολυεστέρας. Ο πολυεστέρας είναι μια τεχνητή συνθετική ίνα που παράγεται από πετροχημικά, όπως άνθρακα και πετρέλαιο. Το ύφασμα πολυεστέρα χαρακτηρίζεται από την ανθεκτική του φύση. Ωστόσο, δεν είναι αναπνεύσιμο και δεν απορροφά υγρά, όπως τον ιδρώτα, καλά. Τα μείγματα πολυεστέρα είναι επίσης πολύ δημοφιλή καθώς η ανθεκτική ίνα μπορεί να προσθέσει ισχύ σε άλλο ύφασμα, ενώ το άλλο ύφασμα μπορεί να κάνει τον πολυεστέρα πιο αναπνεύσιμο.

Σατέν. Το σατέν είναι ένα από τα τρία κύρια υφάσματα ύφανσης, μαζί με την απλή ύφανση και τη διαγώνια ύφανση. Η ύφανση του σατέν δημιουργεί ένα ελαστικό, λαμπερό, μαλακό ύφασμα με όμορφη κατάληξη. Το ύφασμα σατέν χαρακτηρίζεται από μία μαλακή, λαμπερή επιφάνεια από τη μία, με μία πιο θαμπή επιφάνεια από την άλλη. Αυτό είναι αποτέλεσμα της τεχνικής ύφανσης του σατέν, και υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε αυτό που ορίζει τί είναι η ύφανση του σατέν.

Μετάξι. Το μετάξι είναι μία φυσική ίνα που παράγεται από τον μεταξοσκώληκα, ένα έντομο, που τη χρησιμοποιεί ως υλικό για τη φωλιά και το κουκούλι του. Το μετάξι είναι γνωστό για τη λάμψη και την απαλότητά του ως υλικό. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και ισχυρό, με όμορφη κατάληξη και γυαλάδα. Το μετάξι χρησιμοποιείται για επίσημη ενδυμασία, αξεσουάρ, κλινοσκεπάσματα, επενδύσεις και άλλα.

Spandex. Επίσης γνωστό ως Lycra ή elastane, το Spandex είναι μια συνθετική ίνα που χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική ελαστικότητά του. Το Spandex αναμειγνύεται με διάφορους τύπους ίνας για να προσθέσει ελαστικότητα και χρησιμοποιείται για τα πάντα από τζιν σε αθλητικά ρούχα μέχρι και κάλτσες.

Σουέντ. Το σουέντ είναι ένα είδος δέρματος κατασκευασμένο από το κάτω μέρος του δέρματος ζώου, που του δίνει μία απαλή επιφάνεια. Το σουέντ φτιάχνεται κυρίως από δέρμα αρνιού, αλλά φτιάχνεται και από άλλα είδη ζώων, όπως κατσίκες, γουρούνια, μοσχάρια και ελάφια. Το σουέντ είναι πιο μαλακό, λεπτό και όχι τόσο ισχυρό όσο το παραδοσιακό δέρμα. Ωστόσο, το σουέντ είναι πολύ ανθεκτικό, και χάρη στη λεπτή του φύση, είναι εύκαμπτο και μπορεί να μορφοποιηθεί και αναδημιουργηθεί εύκολα. Το σουέντ χρησιμοποιείται για παπούτσια, μπουφάν και αξεσουάρ, όπως ζώνες και τσάντες.

Ταφτάς. Ο ταφτάς είναι ένα απλά υφασμένο ύφασμα με τσακίσεις που φτιάχνεται κυρίως από μετάξι, αλλά μπορεί να υφανθεί και με πολυεστέρα, νάιλον, οξικό άλας ή άλλες συνθετικές ίνες. Το ύφασμα ταφτάς έχει συνήθως μία λαμπερή εμφάνιση. Ο ταφτάς μπορεί να διαφέρει στο βάρος από ελαφρύ έως μεσαίο και σε επίπεδα καθαρότητας, ανάλογα με τον τύπο της ίνας που χρησιμοποιείται και τη σφικτότητα της ύφανσης. Ο ταφτάς είναι ένα πολύ δημοφιλές ύφασμα επένδυσης, καθώς το υλικό είναι διακοσμητικό και μαλακό, και χρησιμοποιείται επίσης για βραδινή ένδυση και διακόσμηση σπιτιού.

Τουίντ. Το τουίντ είναι ένα τραχύ υφασμένο ύφασμα που κατασκευάζεται συνήθως από μαλλί. Οι ίνες μπορεί να είναι υφασμένες με τη χρήση απλής ύφανσης ή διαγωνάλ ύφανσης. Είναι ένα εξαιρετικά ζεστό, ανθεκτικό ύφασμα που είναι παχύ και άκαμπτο. Το μάλλινο τουίντ είναι συνήθως υφασμένο με τη χρήση νημάτων σε διαφορετικά χρώματα για την επίτευξη δυναμικών μοτίβων και χρωμάτων, συχνά με μικρά τετράγωνα και κάθετες γραμμές. Το τουίντ είναι πολύ δημοφιλές για κοστούμια και σακάκια, που αρχικά κατασκευάζονταν από υλικό για κυνηγετικές δραστηριότητες.

Twill. To twill είναι ένα από τα τρία κύρια είδη ύφανσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, μαζί με το σατέν και την απλή ύφανση. Το χαρακτηριστικό που κάνει το twill να ξεχωρίζει είναι το διαγώνιο μοτίβο πλευρών. Η διαγωνάλ ύφανση έχει μια ξεχωριστή, συχνά πιο σκούρα μπροστινή επιφάνεια (που ονομάζεται wale) με πιο ανοιχτόχρωμη πίσω επιφάνεια. Το twill έχει πολλά νήματα, που σημαίνει ότι το ύφασμα είναι αδιαφανές, παχύ και ανθεκτικό. Τα υφάσματα twill σπάνια είναι τυπωμένα, παρόλο που πολλά χρωματιστά νήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη σχεδίων όπως τουίντ και πιτ καρό. Το ύφασμα είναι ανθεκτικό με όμορφη κατάληξη, και χρησιμοποιείται για τζιν, chinos, ταπετσαρίες και κλινοσκεπάσματα.

Βελούδο. Το βελούδο είναι ένα μαλακό, πολυτελές ύφασμα που χαρακτηρίζεται από μια πυκνή στοίβα από όμοια κομμένες ίνες που έχουν ένα απαλό χνούδι. Το βελούδο έχει μία όμορφη κατάληξη και μία μοναδική μαλακή και λαμπερή εμφάνιση χάρη στα χαρακτηριστικά των μικρών στοιβαγμένων ινών. Το βελούδο είναι δημοφιλές για βραδινά ρούχα και φορέματα για ειδικές περιστάσεις, καθώς το ύφασμα κατασκευάζονταν αρχικά από μετάξι. Το βαμβάκι, το λινό, το μαλλί, το μοχέρ και οι συνθετικές ίνες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν βελούδο, κάνοντάς το λιγότερο ακριβό και εύκολο να ενσωματωθεί στα καθημερινά ρούχα. Το βελούδο χρησιμοποιείται επίσης στη διακόσμηση του σπιτιού, όπου χρησιμοποιείται ως ύφασμα για επιπλόστρωση, κουρτίνες, μαξιλάρια και άλλα.

Βισκόζη. Η βισκόζη είναι ένας ημί-συνθετικός τύπος υφάσματος ρεγιόν που φτιάχνεται από πολτό ξύλου και χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του μεταξιού, καθώς έχει παρόμοια κατάληξη και απαλή αίσθηση με το πολυτελές υλικό. Είναι ένα ύφασμα σαν μετάξι και αρέσει γιατί είναι πιο φθηνό στην παραγωγή. Η βισκόζη είναι ένα ευπροσάρμοστο ύφασμα που χρησιμοποιείται για ρούχα όπως μπλούζες, φορέματα και μπουφάν και για το σπίτι για χαλιά και ταπετσαρίες.

    Tencel. Το ύφασμα Tencel είναι μια καινοτόμος ίνα με εξαιρετικές ιδιότητες για αποτελεσματική απόδοση όλη την ημέρα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Κατασκευάζεται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες οξιάς, που προέρχονται από βιώσιμα δάση στην Αυστρία και τις γύρω χώρες. Πρόκειται, συνεπώς, για ένα ύφασμα με βοτανική προέλευση, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με μια πληθώρα άλλων υφασμάτων, όπως το βαμβάκι και ο πολυεστέρας, φτιάχνοντας ρούχα εργασίας που χαρακτηρίζονται από τη μέγιστη σταθερότητα και απαλότητα. Σημαντικές του ιδιότητες : Απορροφά την υγρασία, είναι απαλό, ανθεκτικό, οικολογικό και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.